Mijn favorieten

Taxaties

Als u een woning heeft gekocht heeft u voor de aanvraag van de financiering (meestal) een taxatierapport nodig van een onafhankelijke taxateur. Maar ook bij de financiering van een verbouwing of het oversluiten van uw hypotheek zal er een taxatierapport nodig zijn. Vaak zal de bank vragen om een zogenaamd 'gevalideerd taxatierapport', bijvoorbeeld door het NWWI. Bij een hypotheek op basis van Nationale Hypotheek Garantie (NHG) is dat zelfs verplicht.
 
NWWI
Box Makelaardij is aangesloten bij het NWWI en voert jaarlijks vele taxaties uit, waarbij een marktconform tarief wordt gehanteerd. Uiteraard kunnen we ook u van dienst zijn met een taxatie. Dat kan echter alleen wanneer de taxateur niet bij de aan- of verkoop van de te taxeren woning betrokken is geweest.
 
Tijdens de taxatie letten wij onder andere op de volgende belangrijke aspecten:
•            staat van onderhoud;
•            inhoud en oppervlakte;
•            functionele indeling;
•            kwaliteit van constructie en gebruikte materialen;
•            rechten en plichten, zoals erfpacht en recht van overpad;
•            ligging van de woning in de directe omgeving.
 
Wij nemen ook contact op met de gemeente voor informatie over het bestemmingsplan en verder doen wij kadastraal onderzoek om te zien of de constateringen in en om de woning overeenkomen met de gegevens van het Kadaster.
 
Uiteraard ontvangt U na de opname van de woning een uitgebreid en gevalideerd taxatierapport dat voldoet aan de richtlijnen van alle geldverstrekkers.
 
Zoekt u een taxateur die met gedegen lokale kennis van zaken kan taxeren neem contact met ons op. Niet voor niets doen steeds meer banken, verzekeringsmaatschappijen en beleggers een beroep op de vakbekwaamheid van onze makelaars en taxateurs.
 
Kortom wij zijn u graag van dienst!

 

Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring