Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Blog

Je huis verkopen in de zomer

Wat zijn de voordelen?
Wil jij je huis in hartje zomer verkopen, maar twijfel je of dit wel het juiste moment is? We kunnen je geruststellen: een verkoop in de zomer is niet alleen prima mogelijk, maar heeft ook specifieke voordelen. In dit artikel gaan we nader in op de belangrijkste pluspunten van een zomerse verkoop en geven we je tips om hier het maximale uit te halen.

De concurrentie is lager
Van oudsher staat de zomer in de woningmarkt bekend als een relatief mindere verkoopperiode. De reden hiervoor is niet lastig te achterhalen: in de zomerperiode zijn veel mensen op vakantie. Hierdoor zetten verkopers de woning pas te koop als ze terug zijn en tillen ook sommige kopers een eventuele aankoopbeslissing eerst nog even over de vakantie heen.

Toch is dat als verkoper geen reden om te wanhopen. Ten eerste gaan niet alle kopers tegelijk op vakantie en ten tweede heb je minder concurrentie van andere verkopers. Zeker in de huidige markt is er dus alle reden om aan te nemen dat er aan belangstelling voor je woning geen gebrek zal zijn. Sterker nog: door het kleinere aanbod verkoop je het huis misschien zelfs sneller!

Alle tijd voor bezichtigingen
Die kans op een snellere verkoop wordt nog eens in de hand gewerkt door de vakantieperiode. Dat wat door velen traditioneel wordt gezien als een nadeel, blijkt in de praktijk vaak juist uit te pakken tot een voordeel. Door de zomervakantie hebben potentiële kopers namelijk meer tijd voor bezichtigingen. En dat geldt net zo goed voor jou als verkoper.

Hierdoor loopt het verkooptraject geen onnodige vertraging op en kun je belangstellenden vaak nog dezelfde week in je huis verwelkomen. Zijn ze vervolgens enthousiast? Dan hebben ze door de vakantieperiode alle tijd om te overleggen, desnoods snel nog eens terug te komen voor een tweede bezichtiging en vervolgens de knoop door te hakken.

Je huis straalt in de zomer
Tot slot mogen we een belangrijk voordeel van je huis verkopen in de zomer niet onbenoemd laten: de uitstraling ervan! In de zomer is alles net even mooier en dat geldt dus ook voor je woning. Neem alleen al de woningfoto’s die gemaakt worden op een mooie zomerdag. Tegen een blauwe lucht en zonovergoten achtergrond steekt jouw huis positiever af dan tegen een grauw en regenachtig decor.

In werkelijkheid is dat contrast nog groter. Potentiële kopers die jouw woning op een goede dag bezoeken, zullen onder de indruk zijn van de bloemen en planten die in de voortuin in volle bloei staan. Zo is de eerste indruk van je huis meteen al positief.

Ben je overtuigd en wil je jouw huis nog deze zomer verkopen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor advies van onze verkoopmakelaar over de mogelijkheden.

Contact

Neem contact met ons op

0497 36 91 93 info@boxmakelaardij.nl

"*" geeft vereiste velden aan

*
*
*
*