Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Blog

Wat verhoogt de waarde van je huis?

Een belangrijk aspect van je woningwaarde is de locatie van je huis. Hoe ver is het naar het centrum, in welk dorp ligt je huis en in wat voor wijk? De ligging van je woning en de factoren die daarbij horen is de belangrijkste factor van de marktwaarde van je huis. Maar wat kun je zelf allemaal doen om de waarde van je huis te verhogen?

Dakkapel
Een dakkapel kan je een flinke waardevermeerdering van je woning opleveren. Zorg er dan voor dat de dakkapel écht zorgt voor extra ruimte en goed geïsoleerd en afgewerkt is. Het is voor eventuele waardevermeerdering door een dakkapel daarnaast belangrijk dat de dakkapel bij de stijl van het huis past.

Extra woonruimte
Extra woonruimte levert extra woningwaarde op. Ga je bijvoorbeeld voor een uitbouw? Dan kan je de investeringskosten vaak met 60% tot soms wel 100% terugverdienen aan waardevermeerdering!

Kleine reparaties uitvoeren
Ook is het goed om uw hele huis kritisch door te lopen. Welke kleine reparaties zijn er nog te doen? Zitten alle plinten nog netjes geverfd aan de muur en hoe is het met de kozijnen? Zijn de voegen in de badkamer nog intact? Repareer ook alle scheuren en gaten in de muren. Kijk dus niet alleen binnen, maar loop ook eens een rondje om het huis. Hoe ziet het eruit als u aan komt rijden? Een eerste indruk is alles, dus zorg dat die in ieder geval goed is. Want dat is onbetaalbaar.

Duurzame aanpassingen
Heb jij een woning en voer je duurzame verbeteringen door? Denk aan zonnepanelen, isolatie, hr++ ramen etc. Dat leidt dit al gauw tot een mooie waardevermeerdering. Energiezuinige woningen zijn anno 2023 zeer gewild en worden ook sneller verkocht tegen hogere prijzen. Huizenkopers letten extra op een goed energielabel, mede doordat de energieprijzen enorm gestegen zijn. Een duurzaam huis kan honderden euro’s schelen op de energierekening.

Tuinrenovatie
Je tuin is een heerlijke plek om te ontspannen. Logisch dat je wil dat die er mooi uitziet! Wil jij je tuin aanpakken met oog op de verkoop? Zorg dan dat je tuin er netjes en niet verwilderd uitziet. Tóch graag extra waarde uit je tuin halen? Kies ervoor om je tuin uit te breiden.

Contact

Neem contact met ons op

0497 36 91 93 info@boxmakelaardij.nl

"*" geeft vereiste velden aan

*
*
*
*